Business Development

Extracten uit bloembollen en planten kunnen bijdragen aan een betere gezondheid. In het geval van cosmetica kunnen de extracten bijdragen aan een beter product. Holland Biodiversity levert hoogwaardig plantmateriaal in grote verscheidenheid aan variƫteiten in elke kwaliteit en kwantiteit. Wij staan aan de wieg van de ontwikkeling van een product met plantextracten voor geurstoffen en de cosmetische of nutraceutical industrie.

Van concept naar product

Er is bij Holland Biodiversity ervaring en deskundigheid aanwezig op het gebied van actieve plantextracten en inhoudsstoffen. Wij helpen u graag bij het vertalen van een idee of concept naar een concreet hoogwaardig product. U krijgt bij ons advies over de juiste ingrediƫnten en plantextracten met een zo hoog mogelijke activiteit. Wij hebben een unieke kijk op kwalitatief hoogwaardige producten en hebben optimale aandacht voor kostenbeheersing. Daarnaast is betrouwbaarheid een kernwoord voor onze organisatie.

Voorbeelden uit de praktijk

Voor een product als huidconditioner worden extracten gebruikt uit bijvoorbeeld Allium savitum, Hyacinthus orientalis, Lilium candicum, Narcissus tazetta, Ornithogalum umbellatum, Tulipa kaufmanniana en Viola tricolor. Extracten uit Fritillaria imperialis worden gebruikt bij de behandeling van astmatisch bronchitus. Ook natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen kunnen extracten bevatten, bijvoorbeeld uit Crocus sativus. Holland Biodiversity onderzoekt graag de mogelijkheden in uw bloembol of plant.