Gewassen met actieve inhoudsstoffen

Holland Biodiversity levert een groot aantal bloembollenspecies, -variëteiten en andere gewassen aan o.a. de farmaceutische en cosmetische industrie. Wij gaan hiervoor de samenwerking aan met producenten van bloembollen en andere tuinbouwproducten. Holland Biodiversity voert de regie over de productie van het plantmateriaal, de verwerking van het plantmateriaal tot aan het gewenste stadia waarin het dient te worden geleverd, voorzien van alle benodigde protocollen en controles zodat de opdrachtgever gewaarborgd is van de kwaliteit van het geleverde product.

Kwaliteit

Holland Biodiversity levert zowel vers als gedroogd plantmateriaal (bollen, knollen, bladeren, bloemen) met een hoge, constante en een zeer hoge reproduceerbare kwaliteit en in elke gewenste hoeveelheid. De bloembolgewassen die Holland Biodiversity levert voldoen aan de strengste kwaliteitseisen:

  • De teelt vindt plaats onder GAP (Good Agricultural Practice)
  • Optie tot biologische teelt
  • De procedures voor de levering van het plantmateriaal zijn beschreven in SOP’s (Standard Operating Procedures)
  • De productie van plantenmateriaal wordt gewaarborgd door telers, verbonden aan Holland Biodiversity, met een expertise die generaties terug gaat
  • De bestaande, zeer efficiënte infrastructuur maakt het mogelijk om te produceren onder gecontroleerde condities in kassen, maar ook tegen lagere kosten in het veld. De keuze is afhankelijk van het product en de toepassing ervan.

Case

In een narcis zit galantamine. Dit is een stofje dat effectief gebruikt wordt bij de behandeling van Alzheimer. Wij van Holland Biodiversity hebben inmiddels miljoenen narcissenbollen geleverd voor deze toepassing. Daarnaast wordt een inhoudsstof uit de krokus gebruikt voor de vervaardiging van natuurlijke insecticide en bevat gloriosa colchicine, dat gebruikt wordt in de farmaceutische industrie.